Korpihilla tuottaa Alkon 90-vuotis­juhlajuoman

Tiedote 5.4.2021, julkaisuvapaa heti


Kuva: Alko

Alko täyttää viides huhtikuuta 90 vuotta. Lukusarja 543210 on yksi Suomen historian tunnetuimpia lukusarjoja. Vuodesta 1919 voimassa olleen kieltolain päätyttyä ensimmäiset Alkon myymälät avautuivat 5.4.1932 klo 10. Myymälöitä avattiin kaikkiaan 48, joista yksi Porvooseen. Nyt myymälöitä on jo ympäri suomea yli 350.

Alko lanseeraa juhlan kunniaksi oman alkoholittoman 543210-kuohujuoman, joka saa nimensä Alkon avaispäivästä.

Kuohujuoman tuottaja on kotimainen pientuottaja Korpihilla Posiolta.

543210- JUHLAJUOMA VASTAA ALKOHOLITTOMUUDEN TRENDIIN

”Juhlan kunniaksi tuomme hyllyyn uuden vegaanisen alkoholittoman kuohujuoman, joka sopii kaikkiin skoolattaviin hetkiin. Kuohuvan makuna on karpalo ja maarianheinä, maussa voi erottaa myös kesäiset kukkaniityt. Juoma on makean hapokas, raikas ja hennon mausteinen.” kertoo Alkon  palvelupäällikkö Minna Snellman.

“Ensimmäisten Alkojen ainoa alkoholiton tuote oli paperipussi. Nyt alkoholittomia juomia on jo 280 ja niiden myynti volyymissä ylittää jo siiderin myynnin. Lähijuomat ja paikallisuus ovat alkoholittomien ohella yksi selkeä trendi" kertoo Alko tiedotteesaan. Näin tekijäksi valikoitui Korpihilla.

KORPIHILLA ALKOHOLITTOMIEN KUOHUJUOMIEN EDELLÄKÄVIJÄ

Korpihillalla on pitkät perinteet alkoholittominen kuohuvien juhlajuomien valmistuksessa. Tuotteet valmistetaan vegaanisena. Yrityksen valmistama Kuohuva Kuusenkerkkä on palkittu jo vuonna 2005 Suomen Parhaana Juomana ja on ollut edelläkäviä alkoholittomien juhlajuomien valikoimassa. Juoma on ispiroinut kohta 20v ajan lukuisia pientuottajia valmistamaan alkoholittomia juhlajuomia. Juoma on myös ohjannut vuosien varrella suomalaista juomakultuuria väkevämmistä miedompaan suuntaan.

Korpihillan juomat valmistetaan nykyjään Korpihillan omalla pienellä juomatehtaalla Tervolassa, Louella, jonne tuotanto siirtyi 2021. Kuohuvien juomien tuotekehitys tehdään kuitenkin edelleen Korpihillan kartanolla Riisitunturin lähellä, Tolvassa, Posiolla sekä Louen Kätkävaaran maisemissa. Tuotekehitystä inspiroi Riisitunturin ja Kätkävaaran revontulet, perinteet,historia, luonnon yrtit ja marjat sekä Korpihillan yrittäjän, Ritva Korpihillan, lapsuuden muistot pohjoisen yöttömistä öistä ja marjaretkistä Pudasjärven ja Ranuan soille.

Korpihilla ja Ritva on myös aiemmin tehnyt Alkon kanssa yhteistyötä. Vuonna 2018 Alko lanseerasin valtakunnalisen joulukampanjan Terveisiä läheltä ja kaukaa -jossa Ritva edusti suomea ainoana viinin pientuottajana. Kuvaukset kampanjaan tehtiin Korpihillan Kartanolla sekä Riisitunturin maisemissa. (video katsottavissa YouTubessa)

>> 543210-juoma Alkon sivuilla

Lisätietoja:

Ritva Korpihilla

Korpihilla Ky
Holtinojantie 5
97925 Tolva

puh. +358(0)400 901 910

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot